MyEgo.cz - Radek Hulán webzine

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Ao Nang / Krabi nejen s ČEDOKem - co navštívit?

Mám rád... 26.01.2024

ČEDOK má v last-minute velmi výhodné zájezdy s přímým letem mezi Prahou a Krabi, pronajatým polským Boeingem 787, Dreamliner. Není to sice Airbus A350, ale je to stále velmi slušné letadlo.

Osobně mám Krabi a Ao Nang moc rád, strávil jsem tam řadu měsíců, a pokud tam letíte na týden či dva, mám pro vás pár tipů, na co se zaměřit.

Pár obecných doporučení:

  • Pokud vám to ČEDOK nabídne, připlaťte si za business třídu, po těch 12 hodinách letu mi fakt poděkujete, ten let je nepříjemně dlouhý. ČEDOK tam má ty příplatkové ceny za business dost směšné (třeba 12 tisíc Kč).
  • Na místě si nekupujte zájezdy na hotelu, jsou předražené, ale přímo ve stáncích na pláži, kde je rovnou i odjezd lodě.
  • Pokud jezdíte fakt dobře na motorce, půjčte si za 200 THB / den skútr (typicky Honda Click, 125ccm). Je to ale nebezpečné, jezdí se v opačném směru, občas lidi jedou (vědomě) v protisměru, jednou proti mě vyrazil vysmátý Thajec na motorce a vezl napříč vidle, chce to prostě dávat velký pozor. Ale ušetříte za taxíka a je to adrenalin. Pokud se na to necítíte, sežeňte si taxík.
  • Nejlepší místo kde bydlet je Ao Nang, nikoliv Krabi, a co nejblíže Ao Nang beach. Ta samotná Ao Nang pláž sice není úžasná, ale kolem je asi 300 skvělých restaurací a je to nejlepší startovací bod pro výlety na lepší pláže.
  • Nezkoušejte trávu, jako fakt ne, i když se tu prodává legálně. Hlavně ne brownies :-) To už si radši kupte (taky legální) houbičky, prodávají se jako koktejl za 500 THB a je to veselá jízda na pěkných pár hodin. 2 gramy stačí. Ale rozhodně jsem vám to nedoporučoval a rozhodně jsem to nezkoušel!!!
  • Zajděte si na klasickou thajskou masáž, aspoň hodinovou, nedávejte si olejovou, je zbytečně měkká. 250 THB je běžná cena. Pokud chcete fakt dobře prokřupat, řekněte si o maséra, ne masérku, 40 kilová thajka přece jenom má ten limit jinde :-)
  • Očkování nepotřebujete, vízum taky ne, při příletu dostanete visa-exempt vstup zdarma na 30 dnů. O dalších 30 dnů se dá případně za 1900 THB prodloužit na imigračním.

Moře a pláže a ostrovy:

  • Za 2x 100 THB si kupte přímo na Ao Nang pláži odvoz long-tail boat na Railay Beach, krásná pláž a startovací  bod pro další dvě pláže. Dostanete dva růžové lístky, na jeden jedete tam, na druhý zpět. Poslední odjez lodě zpět z Railay do Ao Nangu je v 18:00, zabere to asi 5 až 10 minut.
  • Odtud se můžete pěšky přesunout na Tonsai Beach, je klidnější, je zde méně lodí, a taky se tu leze na skály. Výborný vibe. Přístup ovšem není úplně snadný, buď tam můžete jít džunglí do kopce, na levé straně Railay beach je takové lano, po tom se vyšplháte, a pak už to jde snadno :-) Anebo druhá možnost, když je odliv, to prostě projdete v moři. Pozor na korály, kloužou!
  • Druhá možnost je vyrazit na Phranang Cave Beach, projdete resortem, pak přes docela škaredý přístav, poté pod skalním masívem, a pak se vám otevře pohled na jednu z nejhezčích pláží na světě. Jděte co nejdál, Indové a Číňané zůstávají na začátku, nejlepší je to na konci, kousek od Bat Cave (tam se dá vylézt). Na této pláži nejsou lodě, je zde klid, nejsou zde lehátka, nejsou zde slunečníky, není tu vůbec nic jiného než klid a pohoda a báječně čistá voda. Na jídlo si pak zajděte zpět na Railay.
  • Koh Poda je ostrov 15 minut na long-tail boat z Ao Nangu, kupte si jej přímo na pláži za 300 THB, je to na celý den a nádherné moře a les. Krásný zážitek.
  • Parádní je výlet na  3 až 4 ostrovy, jako je Chicken Island (tady se dá parádně šnorchlovat) a Thale Waek a Koh Lao Lading.
  • Skvělý celodenní výlet je na Hong Island, je tu nádherná laguna, kde je hromada korálů a mořského života a dá se tu krásně šnorcholovat. Nejezděte sem ale, když je odliv, zátoka se zavírá. A pak je tu skvělá vyhlídka, vylezte si na ni, dá se to v žabkách :-)
  • Úžasný zážitek je sladkovodní jezero Klong Root Clear Water Canal a kajakování se na něm a koupání se v něm. Jo, vlezte do vody, je čistá a je to zážitek. Kolem jsou kořeny a stromy jak z jurského parku.
  • No, a pokud chcete klidnější pláž, tak Tubtaek Beach, ale za přílivu, jinak je tam málo vody.
  • A samozřejmě, vezměte si speed boat a podívejte se na Phi Phi. Je to krásné místo, ale teda fakt hodně turistů a cesta je to z Ao Nang trošku delší. Pro 7denní pobyt bych to asi neřešil, pro 14denní ale ano.

Lezeme do kopců a džungle:

  • Jak půjdete na Phranang Cave Beach, po cestě je mírně horolezecký výstup na Lagoon. Úžasná záležitost, výstup je to cca 200m, velmi prudký, pak je krásná vyhlídka, a pak sestoupáte 200m. Je to pro odvážné lidi a vezměte si dobré boty, ne žabky. Dole v hoře je slanovodní jezírko. Jděte sem, jen když je maximální příliv, to je plné vody a za odměnu si v hoře zaplavete, jinak je tu při odlivu bahno.
  • 15 km od Ao Nangu je nádherný Tiger Cave Temple, postavený na vysoké hoře. Je to tam 1000 schodů nahoru a 1000 schodů dolů, opět nic pro slabé povahy. Výhled rozhodně stojí za to, vezměte si sem taxíka anebo jeďte na skútru.
  • Z Ao Nangu se podívejte přes Monkey Trail na Pai Plong beach. Trail je to snadný, a dopoledne je tam hodně opic, budou po vás chtít banány anebo ještě lépe oříšky.
  • I přímo v Ao Nangu je jeden pěkný, čínský, chrám, s pár schody, dá se tam dojít pěšky, Mountain Buddha Temple, zajděte si tam. A kousek vedle, po cestě,  je Makro, prodávají tam 2kg chilli ze zhruba 30 Kč.
  • Krásný výlet na je Din Daeng Doi, není to náročné a výhled i příroda kolem je obrovskou odměnou.
  • Asi kilometrová procházka (snadná) na Kuan Nom Saow se odvděčí nádherným výhledem a dobrou restaurací. Moc pěkně tu je, zajděte si sem.
  • Pokud máte dobrou fyzičku, doporučuji si vylézt na Dragon Crest Mountain, je to cca 4km džunglí do kopce, musíte dorazit do 14:00, jinak vás tam nepustí. Nádherný zážitek, chce to dobré boty a tak 1l vody na osobu.
  • No, a taky si zkuste koupání se se slony. Je jich tu několik a veškeré resorty se slony nakládají humánně, typicky jde o zachráněné a odkoupené slony z jiných oblastí a je o ně dobře postaráno.

Restaurace:

  • Večer se jděte najíst do Ao Nang Landmark Night Market, je tam asi 1000 stánků a fantastické jídlo za pár Kč. V Thajsku mi nikdy nebylo špatně, z ničeho, nebojte se :-) Jen nepijte vodu z kohoutku, ale zásadně balenou. Jakékoliv freshe i led je v pohodě.
  • Jedna ze snadno přehlédnutelných a přitom skvělých restaurací nabízejících thajskou a indickou kuchyni je Tandoori King.
  • Shatterbox vlastní kanadští majitelé a je to oáza evropské kuchyně a skvělé kávy. Taky je tu rychlá wifi a je to fajn místo pro práci.
  • Bryde restaurace je trošku z ruky, cca 2 km, ale nabízí fantastické thajské jídlo za poloviční ceny než přímo restaurace na pláži.
  • The Best je hoden svého jména, na Klong Muang pláži vaří fakt dobře.
  • Talay Beach Cafe je vyloženě specialitka, skvělá kavárna se nachází na území místní vojenské základny, ale pustí vás tam mariňáci po kontrole na bráně do areálu, a ceny jsou směšně nízké.
  • No a rozlučkovou večeři (nebo pozdní oběd) si dejte třeba v luxusním a krásném The Hilltop. Nabízí skvělý výhled i jídlo.

Jak volat v zahraničí zcela zdarma (ze svého českého čísla)

Technologie 08.05.2023

Když přiletíte do Thajska, přivítá vás tato báječná SMSka. Chcete si zavolat? 61 Kč / minutu prosím. Chcete přijmout hovor z Česka? 36 Kč / minutu. A  1GB dat vás vyjde rovnou na 302 tisíc Kč. No neberte to :-)

Změna CHARSET a COLLATION u celé MySQL databáze

Webdesign, CMS 04.10.2022

Pokud potřebujete změnit CHARSET a COLLATION na něco jednotného u databáze, všech tabulek a u veškerých VARCHAR a (MEDIUM)TEXT fieldů, tento jednoduchý skript to zajistí.

Výsledek dotazu stačí spustit :-)

-- database name to run script on
SET @DBNAME = 'syntex';
-- requested charset
SET @CHSET = 'utf8mb4';
-- requested collation
SET @COLL = 'utf8mb4_general_ci';

-- DATABASE collation
SELECT 
 CONCAT('ALTER DATABASE `',@DBNAME,'` CHARACTER SET ',@CHSET,' COLLATE ',@COLL,';') as _sql

UNION ALL

-- TABLE collations
SELECT 
 CONCAT('ALTER TABLE `',  T.table_name, '` CHARACTER SET ',@CHSET,' COLLATE ',@COLL,';') 
 as _sql
FROM information_schema.`COLLATION_CHARACTER_SET_APPLICABILITY` AS C
JOIN information_schema.TABLES AS T ON T.table_collation = C.collation_name
WHERE T.table_schema = @DBNAME
 AND (C.CHARACTER_SET_NAME != @CHSET OR C.COLLATION_NAME != @COLL)

UNION ALL

-- VARCHAR and TEXT fields collations
SELECT CONCAT(
 'ALTER TABLE `', c.table_name, '` MODIFY `', c.column_name, '` ', c.DATA_TYPE, 
 IF(c.DATA_TYPE = 'varchar', CONCAT( '(', c.CHARACTER_MAXIMUM_LENGTH, ')'), ''),
 ' CHARACTER SET ',@CHSET,' COLLATE ', @COLL,
 (CASE WHEN c.IS_NULLABLE = 'NO' THEN ' NOT NULL' ELSE '' END), ';' ) 
 as _sql
FROM information_schema.COLUMNS c
JOIN information_schema.TABLES t ON t.TABLE_SCHEMA = c.TABLE_SCHEMA AND t.TABLE_NAME = c.TABLE_NAME
WHERE c.TABLE_SCHEMA = @DBNAME
 AND t.TABLE_TYPE LIKE '%TABLE%'
 AND (c.DATA_TYPE = 'varchar' OR c.DATA_TYPE LIKE '%text%')
 AND (c.CHARACTER_SET_NAME != @CHSET OR c.COLLATION_NAME != @COLL);
 

Netatmo - topení s úsporou 30% a vyšším komfortem

Mám rád... 26.09.2017

Máme plynový kotel, který dlouho reguloval nějaký obyčejný termostat z Hornbachu. Šlo tam sice pár věcí nastavit, i časovač, ale dost nepohodlně, nereagovalo to na lidi v místnosti, na vývoj počasí, nechápalo to tepelnou kapacitu domu, nic takového. Prostě tupá věc.

Dva roky dozadu jsem koupil Netatmo Thermostat. Absolutní high-end mezi termostaty. Instalaci jsem zvládnul, včetně čtení dokumentace, za 30 minut. Cena 5 000 Kč přitom není výrazně odlišná od termostatu hloupého. Během prvního roku používání mi Netatmo ušetřilo 30% nákladů na plyn při dosažení většího komfortu bydlení.

Jak to funguje?

Netatmo se skládá ze dvou krabiček. Jedna se napojí na kotel, jde do ní 220V napájení, má v sobě Wifi a spínací relé. To relé zapíná a vypíná kotel a Wifi je neustále připojeno do vaší domácí sítě.

Druhá krabička je bezdrátový pokojový termostat, ten měří teplotu v hlavní místnosti a vydává pokyny tomu relé kdy se má sepnout. Je na něm zobrazená aktuální teplota a +/- pro její změnu, nic víc. Naprostou většinu funkcí totiž ovládáte přes mobilní či webovou aplikaci.

A pak přichází ke slovu magie.

Termostat se umí propojit na Netatmo Weather Station anebo na globální předpověď počasí. A když je třeba termostatu jasné, že se má oteplovat, nebude zbytečně topit, aby zvýšil teplotu o 0.5C. Počká si :) Taky se umí naučit tepelnou kapacitu domu, tedy jak rychle chladne, jak rychle se ohřívá, a jaký teplotní doběh mají radiátory.

Prostě absolutně nejlepší možná ekvitermní regulace i pro běžný kotel, který má jinak jen režim topím / netopím. Toto celé se naučí zhruba během měsíce. 

A poté nepřetápí ani nepodtápí, naopak udržuje dokonale teplotu, jakou si nastavíte.

A protože vše můžete ovládat z mobilní aplikace, a programovat, jedním kliknutím si nastavíte třeba "jdu pryč režim", kdy bude temperovat třeba jen na 15C. A půl hodiny před příjezdem jej zrušíte a až přijdete domů, budete tam mít teplo.

Termostat mi ušetřil 30% nákladů na plyn, aniž se o to musím starat.

Druhá (a pokročilejší) vychytávka jsou chytré ventily na jednotlivé radiátory.

Netatmo Valves. Ty nefungují samostatně, ale jako doplněk Netatmo Thermostatu.

Třeba v takové koupelně nepotřebuji topit celý den na 24C. Stačí mi tam mít teplo večer, mezi 18:30 - 22:30. S Netatmo Valves je to možné, nastavíte si program a teplotu v něm nezávisle pro jednotlivé radiátory, a hlavní relé je schopno spínat kotel jen pro určité místnosti (ostatní ventily zavře, když tam není potřeba topit).

Takže večer pro tu vyhřátou koupelnu zbytečně netopíme i v obýváku a ložnici, kde je požadovaných 21C a 19C.

Opět, zajímavé úspory plynu a přitom vyšší komfort. Skvělá kombinace.

Miluji Netatmo <3

Exvizit VP3 - Mercedes mezi výškově stavitelnými stoly

Technologie 17.12.2016

To, že Therapia je Mercedes mezi ergonomickými židlemi, na to jsem přišel už dávno, někdy v roce 2008.

Ale dalších osm let mi trvalo, než jsem dospěl k nutnosti postoupit na další úroveň a pořídil si výškově stavitelný stůl.

Proč při práci občas stát

Deset hodin denně sedím. Mám před sebou na stole tři monitory, klávesnici a myš a snažím se soustředit na práci. Ale občas to moc nejde, tak se zkouším protáhnout, pustit si jinou hudbu, udělat nějakou změnu.

No a poslední dobou se prostě postavím.

Přesněji, zvednu si stůl z výšky 75 cm na 110 cm, odsunu židli, stojím a pracuji. A najednou to zase funguje, úžasně. Mentálně je to úplně o něčem jiném.

I tento článek píšu ve stoje.

Je zde několik nových rozměrů. Místo prokrastinace na Facebooku či sledování "srandovního" videa na Youtube, což jsou věci, které se stávají, když člověk sedí na židli, se opět na 100% věnuji jen práci. Dám si třeba závazek, že nejdříve dokončím určitý kus práce, třeba dopíšu článek, a až pak si "povolím" se zase posadit.

A pak je tu znatelně větší pocit svobody a kreativity, kterou člověku podvědomě komunikuje pozice ve stoje. Tělo je volnější, není omezené židlí, páteř je konečně v jiné pozici.

Skvělá změna.

Po měsíci co používám výškově stavitelný stůl to v průměru vypadá tak, že 7 hodin sedím a 3 hodiny stojím. Objektivně udělám více práce, jsem fyzicky méně unaven a subjektivně z ní mám větší radost.

Robotické vysavače - testoval jsem Roomba a Neato a našel mezi nimi velké rozdíly

Technologie 10.06.2016

Roomba a Neato jsou dvě nejlepší firmy, co dělají robotické vysavače.

Samozřejmě, pak se v tomto oboru snaží působit i další společnosti, jako LG, Samsung, Sencor a pár dalších, ale od nich vysavač co vám usnadní práci a nikoliv přidělá, zatím spíše nechcete. Potřebujete něco, co funguje naprosto autonomně a 100% bez vaší asistence, protože jinak je lepší vzít do ruky vysavač klasický.

Můj požadavek na robotický vysavač je, aby:

  • zcela samostatně uklidil 100m2 podlahové plochy,
  • do ničeho se nezamotal,
  • nikde se nezaseknul,
  • zajel se sám nabít,
  • šel snadno zapnout a naprogramovat,
  • měl vysoký sací výkon,
  • a šel snadno vyčistit.

Asi čtyři roky jsem měl na tento účel Roomba 760. Vyhovoval, ale chtěl jsem vyšší sací výkon, a taky něco na vytírání.

Vyzkoušel jsem pár dalších vysavačů, a nakonec zakotvil zase o Roomby, akorát novějšího modelu. Z mého pohledu je totiž nejlepší.

Neato

Neato a jeho Botvac vysavače mě baví v tom, že mají skvělou navigaci. V horním kloboučku je LIDAR čidlo, které mapuje prostor, Botvac si rozdělí místnost na čtverce cca 3x3m a systematicky v nich jezdí a uklízí.

Vysavač má přední stranu rovnou, což vypadá dobře.

V praxi to ale tak dobře nefunguje. Neato je sice skvělý robot s božskou technologií, ale není to tak dobrý vysavač.

Botvac se často zasekne v prostorech, kam je sice schopen zajet, ale už se z nich neumí vykroutit, zatímco kulatá Roomba to zvládne s  přehledem. Neřešitelný problém jsou pro něj třeba kancelářské židle, které mají několik nohou, je schopen jim věnovat i 20 minut času a více a šíleně přitom hučet.

Druhý problém jsou části, kam nemá jezdit. Pro zakázání vjezdu musíte pro Botvac lepit na zem magnetické pásky. Ne vždy je Botvac bohužel zaregistruje, protože čidlo pro magnet má pod sebou, ne před sebou, a občas je v rychlosti prostě přejede a ignoruje. Také je potřeba řešit to, že ty magnetické pruhy o délce několik metrů budete mít po celém bytě a nevypadají zrovna skvěle.

A nakonec je nepříjemný na Botvacu ten fakt, že přejede moc vysokou překážku.

To je skutečně vada, protože on je schopen vyjet na 3cm vysoký soklík od skříně a tam se zaseknout. Takže pokud máte nábytek, co má spodní hranu cca 2cm vysokou, tak vám tam bude najíždět.

Rodiče mají z médií pocit, že Uber je nějaká banda podvodníků

Mám rád... 04.05.2016

Vysvětloval jsem svým rodičům, jak funguje Uber. Z médií mají pocit, že je to totiž nějaká banda podvodníků.

Osobně miluji Uber. Zavolám si auto přes mobil (záměrně nepíšu "taxi"), jeho řidič přesně vidí ve své aplikaci moji pozici, vyberu si typ auta (třeba Audi A8 limuzínu), zvolím si dobře hodnoceného řidiče. Online vidím odhad ceny. Během minuty nastoupím. Řidič pak jede podle GPS, nevozí mě kolem celé Prahy po okreskách. Nemusím mít hotovost, platím online kartou, takže v zahraničí ušetřím spoustu peněz na exchange rate. A nedávám tu kartu řidiči, musím věřit jen Uberu.

Uber mi nabízí pohodlí, bepečnost, ochranu před podvody a extrémně snadné platby. Nabízí mi prostě skvěle vše, co od služby "dopravit se z bodu A do bodu B" potřebuji. Nabízí mi rozlišení osobních a firemních jízd, více platebních karet, online účtenky a přehledy.

Samozřejmě, někteří řidiči třeba nemají licenci taxíkáře a magistrát je pokutuje, protože tuto osobní přepravu chce naroubovat na taxíkářské regule. Nevadí mi to, že nějaký řidič třeba nemá papír z magistrátu. To může jedině vadit zkurvenému mocenskému aparátu, byrokratům, těm co potřebují ovládat masy. Pro mě jako koncového zákazníka není důležité plnění vymyšlených státních direktiv, ale moje pohodlí a bezpečnost. A tu mi nabízí Uber, ne taxíkáři posvěcení státním mocenským aparátem.

Státní mocenský aparát nezajistil dobré taxíkáře. Uber skvěle zajistil smluvní přepravu.

Rodiče pochopili. Příště pojedou taky jedině s Uber.

Perverzita kuřáků. Zákaz kouření je svoboda

Zákaz kouření, tedy zákaz zabíjení a poškozování jiných, je v civilizovaném světě samozřejmostí.

Je zcela perverzní, že narkomani, zabíjející jiné lidi, si u nás stále obhajují svoji svobodu zabíjet jiné (kouření zabije 18 tisíc lidí ročně, z toho 1500 nekuřáků).

Kouřící lidé, tedy narkomani, toto nechtějí slyšet. Že jsou bezohlední sobci, co zabíjí jiné lidi (plus někteří k tomu smrdí jako bezdomovci, i když právě nekouří).

 

Hospoda, restaurace či bar je de-facto veřejný prostor (nebo alespoň veřejně přístupný komukoliv), byť v soukromém vlastnictví, který zajišťuje věci pro lidi nezbytné. Stejně jako si majitel nemůže říci, že tam nechce černochy, Romy či staré lidi, prostě musí obsloužit všechny (neboť stát tuto svobodu zajišťuje zákonem), a hospoda musí splňovat řadu hygienických norem, stejně by návštěvník, který narkomanem není, a užívá tyto běžné služby pro veřejnost, neměl být na veřejně přístupném místě kuřáky zabíjen a omezován.

Trh zde bohužel nefunguje a ani nemůže - postavit hospodu znamená významné investice, podléhá regulacím, a na 1 m2 prostoru není možné vydat neomezené množství hospod. Rovněž tak přemístění se do jiné hospody není zdarma a proveditelné v nulovém čase. Někdy jde o desítky km. V provozování hospod, barů a restaurací tedy ani nemůže existovat dokonalá konkurence, která by problém vyřešila.

Většina lidí narkomany nejsou (cca 65% obyvatelstva), přesto ale většina hospod a barů kouření povoluje. Historická úlitba narkomanům. Není zbytí, člověk se najíst musí, jít se občas pobavit a posedět s přáteli taky, většina z nás nesedí prostě pořád doma. 

Zákaz kouření znamená, že stát konečně respektuje  a vymáhá svobodu jednotlivce, který nefetuje a nechce být pasivně zabíjen cigaretami.

Zákaz kouření je svoboda.

Zdá se vám to přitažené za vlasy? Ale kdepak. Tak to přeformulujme - zákaz zabíjet lidi je svoboda.

V případě zákazu kouření je to svoboda jít do restaurace, baru, na koncert, do jakékoliv veřejné prostory, a nebýt tam zabíjen kuřáky.

 

 

Therapia - ergonomická kancelářská židle podruhé, skvělé věci netřeba měnit

Technologie 01.11.2015

Je tomu sedm let co používám (a jsem maximálně spokojen) s Therapia Maxi 9922 židlí. Není problém na ní strávit 10-12 hodin práce a nemít přitom problém s páteří, zády či bolestí hlavy.

Samozřejmě, je potřeba přimíchat i trochu pohybu.

Vývoj ale běží dál, a tak když jsem hledal novou židli do kanceláře, k té co mám doma, poohlížel jsem se i jinde, prozkoumal další produkty, ale nakonec jsem zůstal u Proworku, tedy u českého výrobce židlí Therapia. Konkrétně jsem koupil model Therapia iSuperEnergy LS 8840.

Ale nerozhodnul jsem se pro tu židli na webu, opravdu jsem chtěl něco jiného, až po zastavení se do Ergo interiéru, kde mi Tomáš Valtr ukázal co je nově k dispozici, a já si to vyseděl naživo jsem pochopil, že skvělé věci netřeba měnit. :-)

Takže jak je na tom nová LS 8840 oproti starší Maxi 9922?

Židle Therapia iSuperEnergy LS 8840

Na první pohled je jasné, že se zlepšil design. Zatímco původní 9922 byla velice pohodlná, ale designový krasavec to nebyl, připomínala mi stará sedadla v Mercedesu v roce 1960, tak nová židle nabízí ladná vykrojení opěradla, hezčí tvary sedáku, a přepracovanou hlavovou opěrku.

V červeno-šedé kombinaci, co jsem si zvolil, je to dle mého názoru moc hezká židle.

Kromě zátěžových látek se dá nakonfigurovat i umělá kůže (koženka), ale doporučil bych tu látku, je trvanlivější, pouze na područky si objednat kůži. V případě jejich opotřebení se dají snadno vyměnit (k původní židli mi je Prowork po 7 letech poslal za 1 000 Kč, a židle je zase jako nová).

 

Připravujeme BLINNKER - chlapci z Žiliny předjedou Facebook a Twitter v autech a na motorkách

Tiskové zprávy 01.09.2015

BLINNKER je celosvětová sociální síť pro motoristy. Má velké ambice, podporuje od počátku všechny mobilní platformy. Stojí za ní team investorů ze Slovenska. Prodáte zde své auto, pochlubíte se jím, sledujete a sdílíte dopravní události a pobavíte se o své oblíbené automobilové značce.


Zase další sociální síť ?!

"Proboha, jenom ne další sociální síť!", to byla první reakce lidí z Microsoftu, když se s nimi sešli dva chlapci z Žiliny, jedno pěkné děvče, a já na startup meetingu k projektu BLINNKER. Po pár minutách ale zavládla jiná atmosféra, všichni se usmívali, protože jim to začalo dávat smysl. Získat BizSpark kredit US$ 120 000 na provozování systému na Microsoftí Azure platformě najednou znělo reálně.

Vezměte si Facebook. To vše, co Facebook dělá dobře a co lidé milují.

Ponechejte to.

Přimíchejte tam navíc informace o autech. Auty se může uživatel chlubit, nahrávat sem fotky svých vysněných Ferrari sporťáků či Audi limuzín, může zde vystavovat na odiv své vytuněné Škodovky a Fordy a Hyundaie, poptávat je, prodávat.

V BLINNKERu opravdu snadno prodáte svoje auto. Pár let s ním jezdíte, máte v BLINNKERu hromadu jeho fotek i podrobný popis, tak jen kliknete na "chci auto prodat" a my vám ukážeme 1 000 lidí, co vaši trojkovou Oktávku chtějí koupit a za jakou cenu.

BLINNKER je totiž i bazar naruby. Řeknete si, že byste si chtěl koupit Golf páté generace, co má najeto do 150t km a je ve Středočeském kraji nebo v Praze. BLINNKER vám jej nabídne hned, jak jej někdo začne prodávat.

Lidé si chtějí taky povídat o autech.

Testuji právě Audi Q7, tu novou co zhubla o 325 kg, co už nejezdí jako otylý a houpající se tančík, ale díky natáčecí zadní nápravě, tuhému podvozku a pevné karosérii sedí i v zatáčce jako sedan. Dvoutunové SUV s 200kW dieselem svými koly o průměru 21" a pneumatickým podvozkem pohodlně válcuje veškeré nerovnosti rozbité české silnice. A přitom nemám pocit, že se ten jezdící mechový kobereček převrátí.

Přihlásím se na BLINNKER a podělím o tu koncernovou nádheru s lidmi, které to zajímá. Je to auto, které mě moc baví, a které je fakt precizně navržené.

Není to možná moje vysněné auto, zde asi půjdu do agilnější Audi A7 Sportback, ale je přesto dobré otestovat, že i některá SUV se už naučila jezdit.

BLINNKER je pro podobné úvahy, chlubírny, touhy a testy navržený.