Snap Preview - AJAXový náhled stránek pro odkazy

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Snap Preview - AJAXový náhled stránek pro odkazy

Snap.com je sympatická free služba, která umožňuje vytvářet online náhled na stránky, na které odkazujete. Takže předtím, než uživatelé kliknou na odkaz na hulan.cz či blogcms.com se mohou podívat, kam to vlastně směřuje a jak to vypadá. Celá implementace je velice triviální, spočívá ve vložení jednoho řádku JavaScriptu do vašeho XHTML kódu.

Standardně Snap dělá náhledy na veškeré linky, a nedělá náhledy na interní odkazy v rámci webu. Pokud chcete vytvářet náhledy jen na určité odkazy, je to snadné, stačí použít class="snap_preview". Můžete tuto CSS třídu použít i pro DIV, kterým obalíte celý článek, takže opět mimořádně jednoduchá implementace. Více ve F.A.Q.


Komentáře

  1. 1 Radek Hulán 23.01.07, 11:27:42

    [1] náhledy mimochodem fungují i v komentářích, třeba odkaz na tvém jménu..

  2. 2 Lukáš Havrlant 23.01.07, 11:37:15
    FB

    [1] Co je na tom tak užitečného? Obvykle než kliknu, koukám na URL, kam ten odkaz vede a pokud ten web znám, je mi obrázek celkem na nic a pokud ten web neznám.... je mi ten obrázek taky na nic :-)). Akorát to zdržuje a já se vždycky leknu, co to na mě při tom hoveru vybaflo.

    Nebylo to kdysi i na linkuj.cz? Taky už to tam nevidím...

  3. 3 Radek Hulán 23.01.07, 11:41:11

    [4] pokud to někde nechce, stačí si nastavit cookie kliknutím na tento odkaz:
    http://www.snap.com/about/spa_faq.php?disable_spa=1...

  4. 4 stulda 23.01.07, 11:44:56
    FB

    Zajímavé. V opeře ale nefungují options, sice se zobrazí, ale jak pohnu myší, tak nahled zmizí.

  5. 5 Petr 23.01.07, 11:55:18
    FB

    [6] Už jsem se tam párkrát dostal :)
    Chce to jen zkoušet. Každopádně to pohodlné rozhodně není...

  6. 6 mi0 23.01.07, 12:00:19
    FB

    Stručne sa dá tento Snap Preview okomentovať takto: "Veľmi pekná featura no absolútne zbytočná." :)

  7. 7 Jan Smetana 23.01.07, 12:09:50
    FB

    No nevím. Tuto službu jsem před časem taky našel a vyzkoušel. Uživatelé si ale později začali stěžovat a tak jsem službu odstranil. Tipuji, že jeden z důvodů mohla být podoba s rekl. systémy (jako např. na technet.cz)

    Chci říci, že by po týdnu přišla vhod anketa, jak se zde uživatelům libé nebo ne (nebo je taky nechat, ať si myslí co chtějí a "učit" je, jak se nadhled zakazuje).

  8. 8 wojtik 23.01.07, 12:13:00
    FB

    Už před časem jsem objevil alternativu - http://websnapr.com
    Ale už vidím nějakýho BFU, kterýmu to poleze krkem a bude pátrat, jak si to má vypnout v cookies :)

  9. 9 kirby! 23.01.07, 12:27:30
    FB

    Lze nějakým způsobem (předplatným) odstranit texty okolo náhledů (Get free Previews, Powered atd.) ?

  10. 10 Trupik 23.01.07, 12:32:13
    FB

    [4] ani nevím proč, jen se mi to "děsnělíbí":), asi mám úlet na tyhle fíčurky...

    Ale třeba když web znám, jen ne přesně adresu, ale náhled mě už trkne, o co jde. Nebo v těch komentářích - třeba nevím přesně, kdo je autorem onoho webu. Takhle si můžu web spojit s osobou...

  11. 11 MarekHr 23.01.07, 12:37:47
    FB

    No můj názor je ten, že ideální by bylo,kdyby tohle řešil prohlížeč ne stránky. Myslím, že by to mělo být spíše defaultně vypnuté a pro ty co to chtějí volitelně zapnout - prostě ideální volba to options prohlížeče - ale to je jiná písnička a hlavně jiná implementace.

  12. 12 Cooper69 23.01.07, 12:58:29
    FB

    Mně ty náhledy přijdou vyloženě rušící, přejedu přes text myší, a začnou se mi zobrazovat náhledy. Je to ale o řád lepší než na některých zahraničních webech, kdy "nápověda" zůstává otevřena i poté, co je myš už dávno někde jinde.

  13. 13 Petr Brádler 23.01.07, 13:01:22
    FB

    [10] Websnapr jsem taky zkoušel na svém blogu, největší problém je ale v tom, že české weby nejsou natolik zastoupeny a potom se objevují jen prázdné náhledy, což vypadá docela nevhodně. Proto jsem to prozatím stáhl.

  14. 14 Marek Brádler 23.01.07, 14:07:02
    FB

    Škoda, že s tím nejde prohlížet AdSense :D

  15. 15 fanky 23.01.07, 14:27:57
    FB

    O této aplikaci uvažuji delší dobu, že bych si ji hodil na blog, ale bojím se, aby to návštěvníky spíše nevyděsilo a neodradilo, váhám, jestli by to bylo přínosem...?

  16. 16 Richi 23.01.07, 14:46:45
    FB

    Ano přesne, další blbůstka která potěší ale půlce lidí vadí. Mě osobne je to příjemný, třeba i tady u komentářů člověk vidí náhledy na vaše stránky a blogy, lepší než klikat :-)

  17. 17 Vesta 23.01.07, 15:10:48
    FB

    Nejdříve se mi to zdálo super, ale po chvíli používání mě to začalo otravovat. Na své weby to nenasadím...

  18. 18 Lukas22 23.01.07, 15:18:00
    FB

    Snap preview jde nasadit i na interní odkazy, což by byl opravdu vopruz, ale pokud jde o externí odkazy, tak to myslím smysl má, navíc můžete uživatelům nabídnout snadné vypnutí této služby kliknutím na jediný odkaz.

  19. 19 fremy 23.01.07, 15:44:19
    FB

    [8] Ano, mohu jen souhlasit.

  20. 20 izmy 23.01.07, 16:00:04
    FB

    Ze začátku se mi to líbilo, ale později to moc rušilo při pročítání komentářů.

  21. 21 Dave 23.01.07, 16:22:01
    FB

    Animované gify vyšly z módy, teď je tady Snap Preview!

  22. 22 Zelee 23.01.07, 16:22:41
    FB

    Dobrá věc, ale u mě funguje pouze v Opeře a FF. V MSIE se náhledy nezobrazí.

  23. 23 fanky 23.01.07, 16:25:36
    FB

    [29] mně jede v poho i v IE, konkrétně IE7

  24. 24 Lukas22 23.01.07, 17:00:05
    FB

    [29] V IE6 (SP2) mi to funguje.

  25. 25 Catch 23.01.07, 17:06:28
    FB

    Nasadil jsem na me nove portfolio a myslim, ze je to pohodlne prohlizeni referenci :)

  26. 26 MzK 23.01.07, 18:37:25
    FB

    [34] Je to napsané hned ve druhém komentáři a v dalším je to ukázané

  27. 27 naigoto 23.01.07, 20:31:38
    FB

    Další blbůstka, která po čase z důvodu zbytečnosti vymizí, si myslím (:

  28. 28 Miroslav Navrátil 23.01.07, 21:07:19
    FB

    Já bych to asi nedělal, nicméně musím říct, že na pomalejším netu (teď konkrétně CDMA @ 7KB/s) je to docela opruz, než se ten náhled načte... (už musím vyřídit tu optiku) ;)

  29. 29 Maty 23.01.07, 21:30:54
    FB

    inak ked kliknem na options v Snap Preview a chcem daco nastavit tak to zmizne(Opera 9.1) takze az tak dobre nefunguje

  30. 30 --==[FReeZ]==-- 23.01.07, 21:45:01
    FB

    [38] Potvrzuji, asi teprve po 40-ti pokusech se mi povedlo dostat kurzorem ke konfiguraci, ale jinak 39x to zmizelo. Opera 9.10 Build 536 OS GNU/Linux

  31. 31 JiK 24.01.07, 09:08:48
    FB

    [14] Já používám 'Browster' a jsem s ním docela spokojený. Když si na něj člověk zvykne, je docela fajn (i když každému nemusí vyhovovat).
    web je zde: http://mapy.cdsw.cz/zimni-udrzba/imapa.aspx...

  32. 32 JiK 24.01.07, 09:20:26
    FB

    [40] SORRY web je zde:
    http://www.browster.com/faq.htm...
    -
    Nemohl bys udělat něco aby si člověk mohl po sobě eventuelně opravit svůj komentář?

  33. 33 amoondre 24.01.07, 11:20:16
    FB

    [12] Podla toho co som cital FAQ tak nie. Kedze je to free, chcu mat aspon svoje logo viditelne. Ale ak niekto pride na nejaku fintu, budem rad ked ju zverejni.

Nový komentář

Pro přidání komentáře se musíte nejdříve  registrovat Facebookem

Banan.cz