Xabatcha blog - Live and let live

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Link of the ddMMyyyy {11032009}

Technologie použité v programování se v dnešním světě mění skoro stejně rychle jako mění politici své názory. Pro nás programátory to znamená, že pokud chceme udržet své pozadí na židli na které sedíme, tak se musíme v podstatě samovzdělávat a neustále se přizpůsobovat podmínkám.

Kdo se tedy ještě neseznámil s technologií Silverlight, která už oslavila svoji druhou verzi, tak by to měl udělat už jen z principu, že se něco nového naučí.

Takže, udělejte si pohodlí, usaďte se před váš 22 palcový monitor, nalíjte si vašeho oblíbeného nápoje a v klidu vstřebávejte informace z této široké nabídky Silverlight screencastů.

Grunge is not dead - skupina Trust Company

Trust Company

Není moc míst po světě, kde by se dařilo prosadit stylu Grunge tak jako na severo-americkém kontimentu. A z tohoto kontimentu je i moje další oblíbená skupina Trust Company.
Americká kapela založená v roce 1997. Původními členy jsou Kevin Palmer (zpěv), Josh Moates (basová kytara), James Fukai (kytara) and Jason Singleton (bicí, perkusní nástroje).
Jejich debutové album vydali v roce 2002 a mělo velký úspěch. Jejich klip k písni Downfall byl hodně hrán na MTV. Úspěch tohoto alba dopomohl kapela účinkovat s hvězdami jako jsou Korn či Papa Roach.
Druhé album vydané o tři roky později zaznamenalo taktéž úspěch. Avšak na tomto albu se podílí již nový člen Walker Warren, který nahrazuje basistu Josh Moates. Půl roku po vydání alba Kevin Palmer oznamuje, že odchází ze skupiny s osobních, respektive rodinných důvodů. Kapela se posléze rozchází a ukončuje činnost.

Link of the ddMMyyyy {20022009}

Odkaz dne 20.02.2009

Jon Skeet je autorem knihy "C# in Depth" a jak se říká, svému řemeslu rozumí. Však pokud si prohlédnete jeho profil na Stackoverflow.com, lze se jen divit, kde ten člověk bere čas odpovědět na všechny ty otázky. O jeho vědomostech diskutovat nelze.
Na co jsem však chtěl upozornit je jeho velmi vydařený výcuc nových vlastností v C#2 a C#3. Vřele doporučuji přečíst a případně probrouzdat jeho stránky.

Teorie odpovědnosti

Má dnešní story jest příkladem nadpisu dnešního příspěvku.

Včera večer jsme si vyrazili do města na večeři. Auto jsem nechal zaparkované na místě, na kterém nebylo patrné, že by se jednalo o privátní zónu či něco podobného. Avšak zdání klame a po příjemně stráveném večeru nastalo nemilé překvapení v podobě botičky. Další dění snad nemusím ani šířeji popisovat, nebo-li každý si dokáže představit jak to asi probíhalo. Auto jsem měl až druhý den ráno.

Na co jsem však chtěl poukázat je, že člověk jest odpovědný svých činů. Avšak jak hledám tak hledám, tak nikde nevidím žádnou odpovědnost našich politiků za své činy. Korupce, bratříčkaření, pletichaření, nezodpovědné zadlužování.

Politici jsou vlastně jen manažeři. Ukončeme jejich neodpovědnost za jejich činy. Stanovit kritéria je přece tak jednoduché, alespoň ty prvotní. Hospodaříš v dluhu, neplníš zadané cíle, máš padáka a ještě dostaneš minimální plat. Teda žádné zlaté padáky, prémie. My jsme přece ti, kteří to platí a tedy rozhodují. Politici jsou tu od toho, aby rozhodli co má prioritu a začali měnit naše přání v realitu.

Záludná chyba při použití HttpWebRequest objektu z Net 2.0

Aneb co dělat s 'The server committed a protocol violation. Section=ResponseStatusLine' chybou

Narazil jsem na problém při komunikaci s webovou službou přes http protokol. Co mě ale na chybě zaráželo, že se objevovala jen při opakovaném volání. Při prvním requestu komunikace proběhla v pořádku a odpověď se zpracovala tak jak má. Při druhém zkolabovalo zpracování odpovědi na výše zmíněnou chybu.

Při googlování jsem většinou narazil na to, že se jedná o chybu zpracování hlavičky requestu. Tato chyba se pak řeší pomocí přidáním (tajného, vlastnost není standardně přístupná v kódu) konfiguračního elementu do config souboru. Viz.

<system.net>
<settings>
<httpWebRequest useUnsafeHeaderParsing = "true"/>
</settings>
</system.net>

 

Link of the ddMMyyyy {01022009}

Odkaz dne 01.02.2009

Kdo ještě nezná Stackoverflow forum a zajímá se o programování, není na škodu se tam mrknout. V pozadí tohoto fóra, projektu, je známý Joel Spolsky.

A zde je zajímavý přehled novinek, skrytých vlastností v C# , převážně z nejnovějšího MS frameworku 3.5, který rozhodně stojí za průzkum.

JQuery: implementace vyhledání v statickém html

Tak jak se seznamuji s JQuery...tak zjišťuji, že se s tím opravdu dají dělat pěkné kejkle. Potřeboval jsem nějak implementovat jednoduché pseudo vyhledávání. Píši pseudo, jelikož mi šlo jen o zvýraznění vyhledaného textu. Původně jsem představoval, že zvýrazním vždy jednotlivé slovo, ale pak jsem tomu něco obětoval a zvýrazňuji jenom odstavec. I tak jde o efektní výsledek, vzhledem k tomu, že všechno probíhá na klientovy. A jak, že to vlastně funguje...

Trable s Enterprise Library Logging na windows server 2003

Tak jak to bývá, tak všechno většinou funguje lokálně na mašině programátora, ale jakmile se aplikace nahraje na produkční server s operačním systém Windows Server 2003 sp2, tak to všechno padá a nikdo neví proč. Momentálně jsem teď řešil problém s logováním na produkčním serveru. Na logování používám Logging z Enterprise Library. Kdo nezná, nechť následuje link.

Link of the ddMMyyyy {19112008}

Odkaz dne 19.11.2008

Jste programátor, hledáte novou práci a chcete poradit jak napsat ten správný životopis?

Tak tady je odkaz a pár rad jak na to.

Grunge is not dead - skupina Shinedown

Shinedown

Americká kapela založená v USA ve městě Jacksonville, stát Florida v roce 2001. Původními členy jsou Brent Smith (zpěv), Brad Steward (basová kytara), Jasin Todd (kytara) and Barry Kerch (bicí, perkusní nástroje).

Vznik skupiny nebyla žádná spontální akce, ale cílený výběr Brenta s posvěcením nahrávací společnosti Atlantic Records. O to zdařilejší a vyspělejší jsou projevy jednotlivých členů skupiny.

První album skupina vydala po dvou letech existence pod názvem Leave a Whisper. Žebříčkových pozic dosáhly písně "45", "Burning Bright" a "Fly From the Inside". Mě osobně oslovili písně "Stranger Inside", "Crying Out" a "Lacerated".