Vše ze světa konzolí

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Chcete vyměnit konzolové hry?

Nezařazené 22.02.2008

Určitě se každému z nás (pařanů) stalo, že si poctivě našetřil peníze na právě vycházející hru a bez váhání ji koupil ale co se nastalo. Po týdnu hraní jste byli na konci : ( pokuď vás opravdu bavila tak ste si ji dali znova a v horším případě ste se ji chtěli "zbavit", at už ve formě prodeje nebo výměny. Já nejčastěji chodím na http://www.gamebazar.cz/index.php nebo http://www.aukro.cz. Podle mě tam chodí nejvíc lidí a tím pádem máte větší možnost udělat obchod. V každém případě je nejlepší osobní odběr abyste věděli v jakém je hra stavu ale někdy to opravdu nejde a musí se zvolit dobírka. Pokuď by někdo měl zájem o výměnu nebo by něco nabídl kontaktujte mě na ICQ 224-446-015 a můžem se domluvit. Rád zprostředkuji obchod i mezi vámi. Stačí napsat na ICQ nebo zanechat vzkaz v komentáři : ))

Videoherna v GTA IV

Nezařazené 03.02.2008

Na nejnovějším obrázku GTA IV je vidět, že ve hře bude videoherna kde si budem moci "zapařit" 8-bitové hry. Důkazy jsou :1) nalevo od hlavní postavy jsou obrázky ve stylu 8-bitů

2) vedle hlavy je velký nápis VIDEOG..... a něco ale to není vidět

3) u konce pažby zbraně je ARC..... asi to má být ARCADE

Víc z obrázku asi nevyčtu možná to, že videoherna se bude nacházet v čínské čtvrti.

Sony chystá Blu-ray profile 2.0

Nezařazené 07.01.2008

Není tomu dlouho co PS 3 začal podporovat Blu-ray profile 1.1 umožňující obraz v obraze (PiP) a už se chystá profil 2.0. Co nového tento profil přinese?

Blu-ray

 

Jaký HD formát zvolí Microsoft?

Nezařazené 06.01.2008

Microsoft měl v úmyslu do nových Xboxů integrovat HD-DVD mechaniku ale plány mu kazí postupný úpadek tohoto formátu. Dokonce to vypadá, že úplně zanikne a na trhu bude jen konkurenční Blu-ray. Za pár let se Microsoft bez HD disků neobejde a myslím si, že k Blu-ray diskům od Sony nepřejde. Je to pochopitelné přece nebudou podporovat konkurenci i když možná smlouva mezi těmito giganty taky není vyloučená. Spíše to vypadá na nový formát, který by mohl být ještě lepší (bude mít větší kapacitu) než zmiňovaný Blu-ray.

Rána pro HD-DVD

Nezařazené 05.01.2008

Holywoodské studio Warner Bros přejde z formátu HD-DVD na Blu-ray. Důvodem je špatný prodej HD-DVD filmů, filmy v tomto formátu WB bude dělat do konce května tohoto roku. Barry Meyer prezident Warner Bros si myslí že přechod na Blu-ray bude mít větší úspěch. Podle mě byla stejně chyba dělat dva formáty ale na trhu se objevují filmy, které lze přehrát jak na Blu-ray tak na HD-DVD přehrávačích.

HD-DVD

Far Cry 2

Nezařazené 04.01.2008

Ubisoft oficiálně představil Far Cry 2 na PS 3 a na Xbox 360, první díl na konzole nevyšel a o druhém dílu probíhaly spekulace. Přesný datum se ještě neví ale je odhadováno na druhou polovinu letošního roku. Hra poběží na novém enginu, který byl navržen speciálně pro Far Cry 2.

 

Válka konzolí

Rád bych vás zasvětil do toho co se děje ve světě konzolí, jednoduše řečeno je to válka mezi Microsoftem a Sony. Tyto spory odstartovaly v roce 2000 s nástupem Playstationu 2,na svou dobu to byla dobrá konzole, která se dobře prodává i dnes (po sedmi letech). Další konzole už byla od Microsoftu a to Xbox ale tady to žádná velká válka nebyla - na konkurenta od Sony prostě Xbox neměl. Opravdový boj začal v roce 2005 s příchodem Xboxu 360 na který Sony odpovědělo tím že na trh uvedl Playstation 3. Údajně Sony tuto konzoli dotuje (Microsoft ovšem taky ale na tak velkou čátskou) a to neuvěřitelnou sumou 6 000 Kč. Sony totiž spoléhá na to že každý si průměrně koupí 10 her takže se to zplatí a ještě na tom vydělá. Bohužel Sony nepočítalo s tím že, mnoho lidí si ho nekoupí jako herní konzoli ale jako nejlevnější Blu-ray přehrávač. Sice z koupených filmů jde Sony taky nějaká ta částka al dotace zůstane nezplacena ale to není náš problém ale problém Sony....Playstation 3 vs. Xbox 360