CallRecorder - recenze nahrávače hovorů pro Symbian 60

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

CallRecorder - recenze nahrávače hovorů pro Symbian 60

Symbian 05.01.05

Marek Lutonský na MobilMania.cz recenzuje program NaturalRecorder, který slouží pro nahrávání hovorů. Již delší dobu pro tento účel používám program od SymbianWare nazvaný CallRecorder, který je jednak mírně levnější (9.95 €), a jednak má mnohem více funkcí a hlavně - při nahrávání nepípá.

CallRecorder umí nahrávat příchozí a odchozí hovory, a výborné na něm je, že umí nadefinovat sady pravidel a akcí na známá čísla, neznámá čísla, a rovněž pro skupiny. Mám tak vytvořenou skupinu Business, která mi zvoní specifickým tónem, a kde se veškeré příchozí i odchozí hovory automaticky nahrávají do formátu AMR (mimochodem, jedna minuta zabere jen cca 60kB a je to výborná kvalita), potom skupiny Rodina a Přátelé, které se nikdy nenahrávají, a potom je zde skupina neznámých čísel, která se nahrává vždy, a skupina známých čísel, které nejsou Business, Rodina ani Přátelé, které se nahrávají na požádání. Toto mi NaturalRecorder nenabídne.

CallRecorder neběží ani pozadí, aktivuje se až při hovoru, takže dokonce nezabírá ani místo v paměti (a je tak možno hrát třeba CallOfDuty pro N-Gage, což je program jinak požadující nechutné množství paměti).

INI

Jediný problém jsem měl s nastavením, defaultně CallRecorder ukládá data do C:\Nokia\Sounds\Digital\CR_Records\, a v nastavení programu to nejde změnit (respektive, jde, ale nevím jak to potvrdit, a nejsem sám). Vyřešil jsem to tak, že jsem našel soubor, ve kterém je toto nastavení uloženo, je to C:\System\Shareddata\1020152c.ini, a v HEXa editoru (například PSPad zdarma), jsem upravil C: cestu na E:, tedy MMC kartu, a ukládá se potom na E:\Nokia\Sounds\Digital\CR_Records\.

Nastavení programu

Konfigurace
Seznam hovorů

Příklad nastavení skupin:

Definice skupin 1
Definice skupin 2

Komentáře

  1. 1 Vladimír Soukup 14.01.05, 11:45:05
    FB

    Nastavení adresáře pro ukládání nahrávek se provede tímto způsobem: V Settings vybereme Sound folder, najedeme na adresář, který chceme použít, stiskneme Options a Select. Při nastavování se vybraný adresář nesmí otvírat, jinak ho nelze vybrat.

  2. 2 Radek Hulán 14.01.05, 11:48:47

    [1] jenže toto na SX1 neudělá vůbec nic, takže je NUTNÉ udělat tu modifikaci ini souboru ;-)

  3. 3 Hynek 21.01.05, 12:28:56
    FB

    [2] Mam verzi 1.01 a funguje to tak, jak popsal Vladimir Soukup.

  4. 4 Jarda 22.01.05, 15:28:15
    FB

    Prosim netusi nekdo proc mi to nahraje max 1s?A vic ani tuk zkousel jsem prehodit maximalni delku na nekonecno nebo na tricet minut nebo sedesat ale porad to nahrava jen jednu sekundu?Nevite cim to PROSIM poradte dekuji!

  5. 5 Hynek 23.01.05, 13:48:25
    FB

    [4] dela mi to same, zkusim jeste starsi verzi.

  6. 6 Jarda 23.01.05, 23:07:43
    FB

    Porad to neslape nevim cim to porad jedna sekunda ...

  7. 7 Jarda Rossler 25.01.05, 10:49:52
    FB

    Po nove instalaci mi nahraje cely hovor. Dalsi hovory nahrava uz jen 1sec. Nainstaluju jinou verzi, poprve nahraje cely hovor a pak uz zas jen po 1sec.
    SX1 FW12

  8. 8 Pojišťovák 01.02.05, 19:09:25
    FB

    K té jedné sekundě...Dělá mi to u hovorů které začínají takovým tím automatickým menu. Klasicky na číslech začínajících 800...... Potřeboval jsem to u Telecomu, ale nic. Když jsme pak volal normální číslo, nahrává to bez problému.

  9. 9 JiDo 05.03.05, 12:54:04
    FB

    hi!
    i am using sx1 version 15 with call recorder. but callrecorder only records incoming calls. outgoing calls are only recorded for 1 second.

    please tell me, what firmware version do u use? what did u do, to get it work.

    thx,
    JiDo

    email me at: sat.mar@gmx.net

  10. 10 FantomMax 28.03.05, 00:09:07
    FB

    Ještě mohu dodat, že lze používat také wildnumbers. Tedy např +042* pro všechny volající z čech :) Fungují zástupné znaky * a ?

  11. 11 Zdenek 07.04.05, 08:46:50
    FB

    Můj příspěvek sem vložený před několika dny tu stále není, tak ještě jednou...
    Autor píše, že program během nahrávání nepípá. Ale mě ano. V manuále N6630 jsem našel, že během nahrávání hovorů se oběma stranám po 5 vteřinách ozývá také pípnutí. Kde je chyba?

  12. 12 FantomMax 17.04.05, 16:54:16
    FB

    [11]
    Některé chytré telefony od Nokií mají toto integrované přímo ve fw. Obávám se, že zrovna Vy máte smůlu. Sx1 to třeba naštěstí nemá ;)

  13. 13 Martin 22.06.05, 11:24:36
    FB

    Zdravím,
    Take mam problem s nahráváním odchozích hovorů u SX1 (FW15). Vždy se nahraje pouze jedna sekunda. Dotazem na technickou podporu Callrecorderu mi sdělili, že jde bohužel o nedostatek ve firmware, speciálně nestabilní prácí media serveru. Poslali mi verzi, která podle jejich zkušeností vynechá pouze 1 z 10 odchozích hovorů, což je prý nejlepší výsledek, kterého dosáhli. Prosím ty šťastné uživatele, kterým program funguje bez problémů, aby napsali která verze, a který firmware mají, že jim vše funguje, nebo jak tento problém případně vyřešili.

    Díky Martin

    Toto je vyjádření tech. podpory Callrecorderu:

    Dear,

    Unfortunately, it is a firmware problem and we cannot mend it.
    CallRecorder works unstably on SX 1 because of unstable work of
    Media server, which makes it cut recording short for unclear reasons.

    The best results our developers achieved is the version in
    attachment we propose you to try. As to other users reports it records
    all incoming and almost all outgoing calls (about 1 of 10 lost only).
    I am afraid we cannot do more until there are some firmware
    improvements on this matter from Siemens.

    Best regards,
    Victoria Alaya tech@symbianware.com

    ---------- Original message ----------
    To: STech <tech@symbianware.com>
    Time: Tue, 21 Jun 2005 20:04:35 +0300
    Subject: Callrecorder SX1 problem with outgoing calls
    Attachments: <none>

    Hi,

    I have Simens SX1, phone(official firmware 15) and I am interested in
    your product Callrecorder. I am very happy with the features of your
    product and would be happy to became your customer. My problem is that
    after installation of latest 1.03 trial version of Callrecorder (even
    just after master reset of the phone), only incomming calls are
    recorded without problem. With outgoing calls only first 1 second of the
    call is registered. Reading the experience from forums I know that some
    SX1 owners are using this product without any problem and some are
    facing this 1 second recording. Can you help me, in any way?

    Thanks

  14. 14 Rosta 25.07.06, 09:58:39
    FB

    [12] A nejde to nějak obejít. S tím pípáním je program nepoužitelný.

  15. 15 Janopi 05.10.06, 22:29:35
    FB

    Pozdravujem ... neviete o existencii takého SW aj pre WM5 ? (Vario)

  16. 16 martin 02.01.07, 22:17:12
    FB

    [14] Existuje nejaka moznost nepipani u Nokia E50, pokud to ma ten mobil v sobe je to posranost a uz si nokii nekoupi, dozvim-li se ze jiny mobil to nema

Nový komentář

Pro přidání komentáře se musíte nejdříve  registrovat Facebookem

Banan.cz