MyEgo.cz - Radek Hulán webzine

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Singltrek pod Smrkem

Cyklistika 08.06.2012

Cyklisticky moc zajímavé jsou Jizerky a Singltrek pod Smrkem.

Rychlebské stezky

Cyklistika 08.06.2012

Pokud se chystáte na Rychlebské stezky, tak toto video od kluků z MTBS.cz je dobré vidět :-)

Potřebujete nahrát novou Android či Windows Mobile ROM a nevíte jak na to?

Windows Mobile 06.06.2012

Jindřich Lukeš, který řadu let provozuje web wmmania.cz, oficiálně začal provozovat servis mobilů, a to poněkud netradiční -> pokud potřebujete do svého Windows Mobile, Android či jiného telefonu nahrát novou netovární ROM, instalovat CyanogenMOD či podobné úpravy, provede vám je.

Osobně jsem si jistý, že nově nazvaný SmartServisdostatek zkušeností na to, aby váš telefon při této nestandardní operaci nebyl zničen a vše 100% fungovalo.

Takže pokud to nechcete dělat samotní, doporučuji využít jeho služeb.

SmartServis

Nokia Lumia vs Nokia Lumia (900 vs 800)

Technologie 04.06.2012

Na MyWindows.cz se můžete podívat na první fotky Nokia Lumia 900, telefonu s výborným 4.3" SAMOLED displejem, a přímé srovnání s Nokia Lumia 800.

Lumia vs Lumia

Jsme v prdeli / Barbora Poláková a David Koller

Zatím máme aspoň tu trochu svobody, že se toto může ještě zpívat.

Ale závěr je pozitvní. Nejsme v prdeli, protože to pořád můžeme změnit. Stačí nedat hlas kmotrovským a mafiánským stranám. V dalších volbách dávám hlas Svobodným, ať je konečně v České kotlině lépe. Méně vlivu diktátorského státu na náš život, méně socialistického přerozdělování (a tím automaticky i méně korupce a kmotrů), méně obstrukcí, více osobní zodpovědnosti každého člověka.

Windows 8 Release Preview vydáno

Technologie 31.05.2012

Jak si snadno koupit boty (aneb umíme 100% přehledný eshop)

Webdesign, CMS 28.05.2012

Před pár měsíci jsem popisoval vývoj eshopu TempleStore.cz. Cílem bylo udělat maximálně přehledný eshop, v němž se bude zákazníkům snadno nakupovat a budou se výborně orientovat ve více než 15 tisících položkách zboží. Tedy věc, která většině tuzemských eshopů chybí.

Když se dnes podívám na hodnocení na Heuréka.cz, takto vypadají reakce zákazníků - myslím, že cíle bylo dosaženo :-)

Přehlednost jak ji vidí zákazníci

MyWindows.cz - týden 21/2012

Tiskové zprávy 28.05.2012

Samsung Galaxy S III si nekoupím

Android 24.05.2012

MobilMania natočila pěkné video z prostředí současné Android špičky - Galaxy S III.

Na můj vkus je to pořád takové humpolácké prostředí. V českém UI telefonu jsou běžně překlepy, do aplikací vás přepíná ikona s popisem "Aplk." namísto "Aplikace" (či místo jednoduché šipky či swype gesta u WP), úděsný je mix mezi ošklivým šedočerným prostředím klasického Androidu a jásavým "aqua" prostředím Samsungu. Pak je zde nutnost používat 2 senzorová tlačítka a 1 tuhé hardwarové, přičemž tlačítko "zpět" je logičtější mít vlevo, Galaxy S III je má vpravo. Fotoaparát oproti tomu nemá dedikovanou spoušť.

Máme zde také žluto-hnědý design kalendáře, k tomu ovšem je zase ošklivá černá horní Google lišta, a poté je zde taková klasická Linuxácká (Android) kalkulačka a některé šedočerné widgety na ploše. Vše to je zkombinované jako pěst na oko. Seznam emailů je extrémně ošklivý. Zlaté Windows MOBILE v roce 2006. Zhruba tam se Android tedy dostal v roce 2012. Hm...

Dle mého osobního názoru je to škaredé a nekonzistentní. Nelíbí se mi to. Není to uhlazené a dokončené. Je to pořád (omlouvám se) designový balast.

Windows Phone v eleganci, konzistenci a designem nad Androidem vede.

Stejný pohled na to má i spoluzakladatel Apple, Steve Wozniak, který preferuje krásu a intuitivnost Windows Phone nad čímkoliv s Androidem.

Video stačilo, abych se rozhodnul že Galaxy S III určitě nebudu chtít a vezmu bílou Lumia 900. Tedy top telefon s Office sadou, skvělým 4.3" LCD s ClearBlack displayem, SkyDrive podporou v systému, Xbox podporou, FB / TW integrací, a včetně lepšího HW provedení, kde všechna tlačítka jsou senzorová a snadněji se ovládadá i veledůležitá "zpět" klávesa, protože je  ergonomicky vlevo.

Android telefon za 15 000 Kč (v podání vlajkové lodi Samsungu) je pořád takový guláš co vaří pejsek s kočičkou a zkouší do něj dát úplně vše... To bych nejedl.

 

Lenovo IdeaCentre A720

ThinkPad 23.05.2012

Lenovu se skvěle daří, zisk o 54% nahoru. A čekají nás nové extrémně zajímavé produkty s Windows 8 a multitouch s rozpoznáním až pro 10 různých dotykových bodů současně (což by mělo pro typického člověka stačit) či opravdu povedený karbonový notebook.