MyEgo.cz - Radek Hulán webzine

MyEgo.cz

home foto blogy mywindows.cz kontakt

Xbox 360 je v Čechách chlapská záležitost

XBox 360 21.06.2012

Microsoft publikoval výsledky průzkumu „Profil typického českého hráče,“ který spustil v květnu letošního roku. Nejzajímavější statistiky vydává formou infografiky.

Osobně mě nejvíce zaujal neuvěřitelný poměr 96% muži / 4% ženy. Xbox 360 je v Čechách podivně chlapská záležitost.

Infografika Xbox 360

Windows Phone 8 představen!

Tiskové zprávy 20.06.2012

Microsoft Surface - toto je budoucnost. Nestaráte se o notebook i tablet, máte jen jedno tenké, super schopné a super výkonné zařízení

Technologie 19.06.2012

Toto je přesně zařízení, které dává smysl Windows 8 i tabletům obecně - Microsoft Surface. První zařízení, které budete chtít používat. Malý. lehký a super výkonný díky Intel Ivy Bridge platformě (současné nejrychlejší CPU), funguje jako matlací nástroj (tablet) i jako pracovní a produktivní zařízení (notebook).

Surface je výborný tablet, ale také nabízí integrovanou klávesnici a touchpad ve volitelném 3mm tenkém krytu.

Oproti mizernému iPadu s primitivním OS z telefonu se Windows 8 dá i tou klávesnicí báječně ovládat a spustí se na něm pracovní, podnikové či kancelářské aplikace. iPad ne, k němu sice BT klávesnici připojíte, ale jeho telefonní OS s ní skoro neumí pracovat.

Jsem si schopen představit, že toto zařízení u mě nahradí i ThinkPad notebook. Bude mi stačit Surface. Výkon a ovladatelnost je oproti ARM úpně jinde, nové Ivy Bridge tablety s Windows 8 zastanou veškeré tyto role na 110%.

A pokud chcete opravdu jen špičkový tablet (bez možnosti spouštět současné desktopové aplikace), je k dispozici ARM verze. I ta bude mít ovšem k dispozici Office 2013 :-)

Váha super výkonné Intel verze (která nahradí i notebook) bude 900 gramů s FullHD 1920x1080 displejem, ARM verze pak 670 gramů. Integrované jsou konektory pro mini DisplayPort (připojíte třeba 30" externí monitor), USB 3.0, microSD karty, interní SSD má 64 či 128 GB. Není to prostě jen hračka, jako zduřelý telefon od Apple (iPad).

Připojitelné aktivní Touch Cover a Type Cover kryty mají jen 3mm a 5mm tloušťku, a zvláště ten druhý bude nabízet zážitek z psaní a produktivitu jako na notebooku díky kvalitní hardwarové klávesnici.

Microsoft zde nemá konkurenci. To, co představil je revoluční. A Windows 8 najednou dávají smysl :-)

MyWindows.cz - týden 23/2012

Tiskové zprávy 18.06.2012

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

pan Jiří Vacek

Autorem tohoto článku je pan Ing. Jiří Vacek.
Původní verzi článku naleznete na www.jirivacek-satguru.cz.


Komunisté a jejich přátelé se nám snaží namluvit, že komunismus je vznešená idea, že jsme se za komunistů vlastně měli dobře a že došlo jen k několika výstřelkům. Všichni komunisté byli hodní lidé a chtěli jen náš prospěch. Pravda, fakta jsou úplně jiná a hovoří děsivě sama za sebe.

V následujícím jsem shrnul jen část zločinů, kterých se komunisté dopustili jako vysoce organizovaná zločinecká skupina, která měla i svou tajnou policii a armádu – lidové milice, aby se udržela u moci.

Prvým zločinem komunistů byl násilný puč v roce 1948, ve kterém se pomocí milicí, komunisty prolezlé policie a odborů se zmocnili vlády a okamžitě všechny demokratické orgány státu zrušili a nahradili jmenovanými, které byly plně v jejich moci.

Pak ihned začali se svým terorem. Následující údaje jsou vzaty z deníku Lidové noviny.

Tábory nucených prací

V Československu jich bylo v letech 1948 – 1951 zřízeno sedmatřicet. Zavíraly se do nich bez soudního líčení až na dva roky takzvané politicky nespolehlivé osoby. Ty pak pracovaly v dolech nebo železárnách.

Euro-Titanic

Každá země založená na centrálním řízení ekonomiky se časem ocitla v neřešitelných ekonomických problémech. Zkolabovala. Dnešní levicová EU, kde je více než 60% peněz přerozdělováno nekompetentními úředníky na zbytečné projekty, předražené zakázky a vydržování vzdušných zámků, se do této katastrofy právě řítí.

A může za to i demokracie, která podporuje nezodpovědné a rozhazovačné levicové vlády, co tupým voličům slíbí cokoliv a zadluží je, protože jejich volební období se dluh ještě splácet nemusí.

Vývojáři, předběhněte konkurenci! Soutěž o pozvánky do Windows Store pro Metro aplikace

Webdesign, CMS 15.06.2012

Windows 8 na startu

Microsoft před několika dny představil Windows 8 ve verzi Release Preview. Jedná se o největší změnu od dob Windows 95. Windows 8 jsou systém, který nabídne dvě odlišné rozhraní - klasické desktopové a nové dotykové / tabletové, tedy Metro interface.

Windows 8Finální verze Windows 8 přijde na trh na podzim tohoto roku a nabídne distribuci, vyhledávání a propagaci aplikací pomocí Window Store. Do Windows Store budou moci své aplikace v budoucnu zařadit i čeští vývojáři.

S majoritní pozicí Microsoftu v operačních systémech pro PC a OEM instalacemi se dá očekávat, že Windows Store bude velice populární a tedy zajímavý i pro vývojáře.

Je vhodné své Windows 8 aplikace připravit co nejdříve.

Předběhněte konkurenci! O co přesně jde?

V tuto chvíli bohužel není Windows Store veřejně otevřen pro vývojáře z ČR. Zatím se do něj nemůžete volně zaregistrovat. Díky této soutěži ale přesto budete moci Metro aplikace publikovat už nyní a získat náskok před konkurencí.

Pro 20 vybraných vývojářů Metro aplikací zajistíme pozvánky do Windows Store. Budete tak mít svůj vývojářský účet založen dříve než konkurence, navíc bezplatně, a své Metro aplikace nabídnete uživatelům dříve než ostatní.

Na MyWindows.cz vám také zdarma zajistíme propagaci vašich aplikací.

Jeden absolutní výherce od nás také dostane Xbox-360 a pokud bude chtít, pomoc při publikaci jeho aplikace od společnosti Fleveo s.r.o., která jako jedna z prvních v ČR již své aplikace ve Windows Store má publikované (například Zapakatel.cz).

Více informací

Více informací k soutěži naleznete na MyWindows.cz.

Není nad přiblížení složitých ekonomických témat pomocí rapu! Kam se hrabe Eminem...

Fight of the Century: Keynes vs. Hayek Round Two

Notebook bez červeného čudlíku nemůže být kvalitní

ThinkPad 13.06.2012

Kdo vyzkoušel, chápe... Neustále kmitat rukama mezi touchpadem a klávesnicí či mezi myší a klávesnicí je zoufale pomalé a často dokonce nemožné (gauč, autobus, křeslo, postel a tisíc dalších případů). Často je lepší rukama nehýbat a nechat je na klávesnici. TrackPoint je poté bezkonkurenčně nejefektivnější způsob ovládání.

Nokia Lumia 900 - první česká video recenze

Technologie 11.06.2012

12 minutová video recenze telefonu Nokia Lumia 900, současné vlajkové lodi Nokie s 4.3" SAMOLED ClearBlack displejem a Windows Phone 7.5 v poslední verzi. V ČR bude v prodeji pravděpodobně od konce června.

Také se můžete podívat na fotky Nokia Lumia 900.

Pokud vás zajímá jen unboxing, podívejte se sem.